Kanseri Yok Ettiği Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Gıdalar
Kanseri önlemek veya kanserle mücadele etmek için, öncelikle vücut dengeye sokulmalı ve bağışıklık sistemi yeniden yapılandırılmalıdır. En sağlıklı, organik ve besleyici gıdaları tüketerek vücudunuzu daha alkali bir hale getirmelisiniz. Amacınız sağlıklı besinlerle vücudunuzdaki kanserli olmayan hücreleri yıkayıp, bağışıklık sisteminizi yeniden inşa etmek olmalıdır. Bilimsel olarak kanseri yok ettiği bilinen ve sıklıkla tüketmeniz tavsiye edilen gıdalar aşağıda verilmiştir:
Omega-3
Balık yağı ve keten tohumu yağı Omega-3 içermektedir. Omega-3 iltihap ile savaşmakta ve vücudu kanser hücreleri için daha az elverişli hale getirmektedir. Ayrıca D vitamininin de kanserli hücreleri öldürdüğü bilinmektedir.
Turpgiller
Turp, brokoli, karnabahar, lahana, brüksel lahanası, su teresi, lahana gibi sebzeler turpgillerdendir. Sulforafan ve diğer yararlı bileşikler içeren bu sebzeler, göğüs, prostat, beyin kanserleriyle, tümörlerle ve lösemiyle savaşmaktadır.
Bazı Meyveler (Berries)
Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, çilek gibi meyveler, kanserle mücadele eden fito-besin maddeleri ve tümör büyümesini engelleyen ellagik asit içermektedir. Bu meyveler arasında özellikle ahududu en güçlüsüdür.
Bazı Mantarlar
Mantarlar bağışıklık işlevini artırır ve antioksidan içerirler. Aynı zamanda C, B vitaminleri, kalsiyum ve diğer mineraller açısından da zengindir. İleride özellikle Maitake ve Shiitake mantarlarının ismini kanserle mücadelede çok duyacaksınız.
Zerdeçal
Zerdeçalda bulunan curcumin, inflamatuvar karşıtı ve oksidatif etkileri sayesinde kanser yayılımını (metastazları) engellemektedir. Zerdeçal hem toz hem kök formunda bulunabilir. Her türlü yemekte rahatça kullanılabilir ve yan etkisi yoktur.
Domates
Domateste bulunan karotenoid ve likopen aktif bileşikleri özellikle erkeklerde, prostat ve pankreas kanseri ile mücadele için çok yardımcıdır. Domatesin haftada 7-10 tane tüketilmesi önerilir (pişmiş veya çiğ olabilir).
Folat
Yumurta sarısı, avokado, kayısı, yeşil yapraklı sebzeler ve kabak, folat bakımından zengin gıdalar arasındadır. Folat veya onun sentetik formu olan folik asit kullanılarak yapılan çalışmalar, bunların kolorektal kanser riskinde önemli azalma sağladığını göstermiştir. Folat veya folik asit vücudun DNA’yı doğru şekilde çoğaltabilmesi için gereklidir.
Sarımsak
Ulusal Kanser Enstitüsü, sarımsağın özellikle gastrointestinal sistem kanseri olmak üzere bazı kanser türlerinin gelişme riskini azaltabileceğini söylemektedir. Sarımsak, iltihabı azaltmakta, serbest radikallerle ve kanserle savaşmaktadır. Sarımsağı çiğ tüketmek veya kestikten sonra 10-15 dakika bekledikten sonra pişirmek daha faydalıdır. Aksi takdirde sarımsağın içindeki yararlı bileşik olan allisin salınamaz.
Üzüm
Kırmızı üzümde bulunan resveratrol bileşiği güçlü bir antioksidandır. Ayrıca üzümün çekirdeği de oldukça yararlıdır. Bu nedenle üzümleri çekirdekleri ile birlikte tüketmenizi öneririz.
Son olarak şekerin ve işlenmiş gıdaların kanseri beslediğini de hatırlatmakta fayda var.
Kaynak: link
Şunlara da bir göz atın:
Kronik Stres Kanserin Yayılmasına Neden Oluyor
Bağışıklık Sistemine İyi Gelen Bitkiler
Sağlıklı Yaşamak İçin Hayatımıza Sokmamız Gereken 12 Alışkanlık